Titel: De onbekende belevenissen van prins
Willem-Alexander

Auteur: Rodaan Al Galidi
ISBN: 9789090355283
Druk: 1e druk
Productvorm: Zachte kaft
Taal: Nederlands
Uitgegeven door: Uitgeverij De Kade
Aantal pagina's: 190
Leverbaar in alle fysieke en online boekhandels

Op zoek naar een manier om te ontsnappen aan de opgelegde regels en protocollen van het koninklijk paleis komt de kroonprins terecht in de straten van Den Haag. Hij sluit een bijzondere vriendschap met Soufian, Orlando en Carmen Luisa, en ontdekt wie hij werkelijk is.

De onbekende belevenissen van prins Willem-Alexander is een boek voor avontuurlijke lezers die willen ontvluchten aan de dagelijkse ernst. Met zijn kenmerkende gevoel voor humor en licht filosofische toon daagt Rodaan Al Galidi hen uit de wereld vanuit een ander perspectief te bekijken.

‘Wie ben jij?’ vroeg Soufian.
‘Willem-Alexander Claus George Ferdinand. Maar noem mij Alexander.’
Dat is een zin, geen naam,’ zei Orlando.
‘Zijn naam is Alexander en wij noemen hem Ali,’ zei Soufian tegen Orlando. ‘Maar effe serieus,’ en hij draaide zich weer om naar de prins. ‘Wie ben jij?’
Zijn hele leven had de prins het niet nodig gehad te liegen over wie hij was of zijn identiteit te verbergen.
‘Ik ben de kroonprins van Nederland,’ zei hij. Soufian en Orlando schoten in de lach. ‘Maar…’ vervolgde de prins. ‘Waar ben ik?’ 

Een moderne schelmenroman voor jong en oud.
Slapstick met een literair tintje.
Verrassend, humoristisch over dromen en worden wie je bent.

Titel: Holland
Auteur: Rodaan Al Galidi
ISBN: 9789090326917
Druk: 1e druk
Jaar: 2020
Productvorm: Zachte kaft
Taal: Nederlands
Uitgegeven door: Uitgeverij De Kade
Aantal pagina's: 400
Leverbaar in alle fysieke en online boekhandels

Behalve met onverwachte regenbuien, de Aldi en de zee had Semmier Karim niet zo gek veel ervaring met het leven in Nederland buiten het azc. Na negen jaar wachten op een verblijfsvergunning komt hij terecht in het echte Holland, dat van haar inwoners, niet dat van het systeem. Het wordt een zoektocht naar zichzelf, de jongen die hij gaandeweg verloren is en naar het thuis waar hij zo naar verlangt. 

Onderweg blijkt het volk anders te zijn dan het systeem, en zijn reis moeilijker dan hij dacht. Wie zijn de Hollanders? Gaat Semmier zijn weg vinden? En wat als de liefde op zijn pad komt? Door de ogen van Semmier Karim zien we Nederland zoals niemand anders het zou kunnen optekenen. 

Zoals de schrijver het zelf zegt: ‘Holland is de hoofdpersoon van deze roman. Dit boek is mijn reis tussen de Nederlanders en in de Nederlanders. In hun hart, in hun geest, in hun hoofd. En als dat het niet is, dan is het mijn vergissing, waarvan ik dacht dat het mijn reis was.’

Holland is het vervolg op de veelgeprezen roman Hoe ik talent voor het leven kreeg, dat het Boek van de Maand was in De Wereld Draait Door.