Titel: Holland
Auteur: Rodaan Al Galidi
ISBN: 9789090326917
Druk: 1e druk
Productvorm: Zachte kaft
Taal: Nederlands
Uitgegeven door: Uitgeverij De Kade
Aantal pagina's: 400
Leverbaar in alle fysieke en online boekhandels

*********

Behalve met onverwachte regenbuien, de Aldi en de zee had Semmier Karim niet zo gek veel ervaring met het leven in Nederland buiten het azc. Na negen jaar wachten op een verblijfsvergunning komt hij terecht in het echte Holland, dat van haar inwoners, niet dat van het systeem.

Het wordt een zoektocht naar zichzelf, de jongen die hij gaandeweg verloren is en naar het thuis waar hij zo naar verlangt. Onderweg blijkt het volk anders te zijn dan het systeem, en zijn reis moeilijker dan hij dacht.
Wie zijn de Hollanders? Gaat Semmier zijn weg vinden? En wat als de liefde op zijn pad komt? Door de ogen van Semmier Karim zien we Nederland zoals niemand anders het zou kunnen optekenen.

Zoals de schrijver het zelf zegt: ‘Holland is de hoofdpersoon van deze roman. Dit boek is mijn reis tussen de Nederlanders en in de Nederlanders. In hun hart, in hun geest, in hun hoofd. En als dat het niet is, dan is het mijn vergissing, waarvan ik dacht dat het mijn reis was.’
Holland is het vervolg op de veelgeprezen roman Hoe ik talent voor het leven kreeg, dat het Boek van de Maand was in De Wereld Draait Door.